Kladenská dopravní a strojní – Event vypravila mezinárodní smíšený vlak pro festival Parallels

Souprava pro festival Parallels. Foto: Radek ŠauerSouprava pro festival Parallels. Foto: Radek Šauer

Netradiční souprava zavítá do Bratislavy a Vídně.

Nezvyklý vlak dnes vypravila společnost Kladenská dopravní a strojní – Event. Pro organizátory festivalu Parallels zajišťuje přepravu smíšeného vlaku z Prahy do Bratislavy a Vídně.

Soupravu tvoří lokomotiva 750.202, společenský vůz BR, vůz Bc a plošinový vůz ložený kontejnerem. Ten je součástí expozice festivalu, který pořádá hlavní město Praha a Galerie hlavního města Prahy spolu s nezávislými pražskými festivaly M3 / Umění v prostoru a Landscape. Jde o akci, při které sdílí své zkušenosti s realizací uměleckých intervencí a oživováním opomíjených míst.

Festival proběhne v pěti evropských městech a propojí tak Prahu s Bratislavou, Vídní, Berlínem, Bruselem a Lodží. Festival je zaměřen mimo jiné také na nádraží a vlaky. Do Bratislavy, Vídně a Berlína budou vypraveny zážitkové vlaky s rozmanitým programem pro účastníky cesty. Kladenská dopravní a strojní – Event má na starost přesun z Prahy do Bratislavy a Vídně.

Cílem nebude pouze přesun z místa na místo, samotná cesta je cíl, prostředek k poznávání s akcentem na udržitelné cestování. V jednotlivých městech vzniknou dočasné umělecké intervence českých umělců na základě jejich předchozích rezidencí. Nedílnou součástí programu budou také diskuze, komentované prohlídky a workshopy. Slavnostní zahájení festivalu a vernisáž výstavy Z galerie ven! proběhne 30.9.2022 od 19:00 v Muzeu dopravy v Bratislavě.

Souprava bude odstavena v Bratislavě v prostoru Dopravného múzea (součást stanice Bratislava hlavná stanica) 30. 9.–5. 10. Poté se souprava přesune do Vídně, kde bude 5.–9. 10. 2022.

Tagy Kladenská dopravní a strojní – Event
4 komentáře