Kazaši mají létat levněji. Air Astana zakládá nízkonákladovou odnož FlyArystan

Představení nové aerolinky FlyArystan. Pramen: Air AstanaPředstavení nové aerolinky FlyArystan. Pramen: Air Astana

Na asijské nebe míří nová nízkonákladová letecká značka. V prvním pololetí příštího roku chce její provoz zahájit mateřská společnost Air

Na asijské nebe míří nová nízkonákladová letecká značka. V prvním pololetí příštího roku chce její provoz zahájit mateřská společnost Air Astana. Nový dopravce ponese název FlyArystan.

Bude využívat letouny typu Airbus A320 v konfiguraci 180 sedadel Economy. Zpočátku budou ve flotile čtyři stroje, do roku 2022 by měl jejich počet vzrůst na 15. Firma začne na vnitrostátních kazašských linkách, následně chce expandovat do zahraničí, především do oblasti střední Asie.

Jako své vzory uvádí společnosti jako easyjet, Indigo, Cebu Pacific nebo Air Asia. FlyArystan chce nabízet letenky za zhruba poloviční ceny ve srovnání s Air Astana.

„FlyArystan je výsledkem dlouhého zvažování a interního obchodního plánování a vznikne jako výsledek rychle se měnícího místního i regionálního prostředí letecké dopravy. Bude to dobré pro střednědobé až dlouhodobé vyhlídky společnosti Air Astana, a jak doufáme, velmi dobře přivítáno kazašskou cestující veřejností, která bude mít prospěch z výrazně levnějších letenek na vnitrostátních a regionálních linkách,“ uvedl šéf Air Astana Peter Foster.

FlyArystan bude řídit Tim Jordan, který dříve působil například ve vedení Cebu Pacific nebo Virgin Blue. Air Astana je vlastněna z 51 procent státním fondem Samruk-Kazyna, zbytek patří kazašské odnoži společnosti BAE Systems. Firma má ve flotile 33 letadel těchto typů: Boeing 767, Boeing 757, Airbus A320, Airbus A320neo, Airbus A321, Airbus A321neo a Embraer 190.

Tagy Air Astana FlyArystan Kazachstán
Žádné komentáře