Další zákazník na 737 MAX. Air Astana jich chce koupit třicet

Boeing 737 MAX 8 v barvách FlyArystan. Foto: BoeingBoeing 737 MAX 8 v barvách FlyArystan. Foto: Boeing

Boeingu se daří na dubajském aerosalonu částečně prolomit nedůvěru zákazníků vůči novým letadlům 737 MAX. Po včerejší objednávce na deset

Boeingu se daří na dubajském aerosalonu částečně prolomit nedůvěru zákazníků vůči novým letadlům 737 MAX. Po včerejší objednávce na deset letadel od Sun Express dnes Boeing podepsal předběžnou dohodu na dodávku 30 strojů pro Air Astana.

K dohodě došlo na aerosalonu v Dubaji. Zatím je podepsán takzvaný letter of intent, tedy dohoda o společném záměru. V katalogových cenách má zakázka hodnotu 3,6 miliard dolarů.

Pro Boeing jde s výjimkou jednoho anonymního zákazníka pro verzi 737 MAX jako bizjet teprve o třetí aerolinky, které se po dvou tragických nehodách rozhodly MAX koupit. V červnu stejnou dohodu podepsal s International Airlines Group, včera závaznou smlouvu se Sun Express.

Air Astana chce 737 MAX použít hlavně pro expanzi své nízkonákladové pobočky FlyArystan. „Překonává naše čekávání a ukazuje se, že nízkonákladový model čeká v Kazachstánu a střední Asii velká budoucnost,“ říká šéf Air Astana Peter Foster.

Další detaily obě strany k obchodu nesdělily.

Tagy 737 max Air Astana boeing Fly Aristan Top
21 komentářů