K přístavišti dostane Roudnice i čerpací stanici pro lodě. Za 88 milionů ji postaví Strabag Rail

Stavba přístaviště v Roudnici nad Labem (září 2022). Pramen: ŘVCStavba přístaviště v Roudnici nad Labem (září 2022). Pramen: ŘVC

Podobné servisní centrum na Labi zcela chybí, Roudnice bude první takto vybavenou lokalitou.

K přístavišti pro malá plavidla, které se v podobě 75 metrů dlouhého mola buduje od září, dostane Roudnice nad Labem i servisní centrum pro lodě. Stavba má začít nyní v lednu, zakázku získala od Ředitelství vodních cest (ŘVC) s cenou 88,3 milionu korun bez DPH společnost Strabag Rail.

Nové servisní centrum v Roudnici nad Labem vznikne v blízkosti budovaného přístaviště pro malá plavidla, sloužit bude ale také velkým osobním a nákladním lodím. Bude zde možnost tankování nafty a benzínu do lodí, pitné vody, odčerpávání odpadních fekálních vod, nádních zaolejovaných vod, odběr komunálních odpadů i odpadů znečištěných ropnými látkami z lodí.

„Roudnice nad Labem je přibližně uprostřed takzvaného dolního Labe mezi Mělníkem a Ústím nad Labem, kde je poměrně velký pohyb jak právě rekreační plavby, tak i osobních lodí linkové plavby, kabinových lodí i některých nákladních lodí vnitrostátní plavby, například plujících do Prahy. Takové komplexní servisní centrum na Labi zcela chybí a Roudnice je první lokalitou,“ uvedl mluvčí ŘVC Jan Bukovský.

Stavba by měla být hotová do listopadu 2023. V tendru byly hodnoceny dvě nabídky.

Tagy přístaviště Roudnice na Labem Ředitelství vodních cest rekreační plavba
3 komentáře