ICOM po více než dvaceti letech končí s MHD v Třebíči, provoz převezme BORS

MHD v Třebíči. Foto: Město TřebíčMHD v Třebíči. Foto: Město Třebíč

10 z 24 nových autobusů pro město má mít elektrický pohon.

Společnost BORS Břeclav vyhrála soutěž na desetiletý kontrakt na provoz městské hromadné dopravy v Třebíči. Po více než dvaceti letech tak skončí s těmito službami společnost TRADO-MAD ze skupiny ICOM Transport.

Město s dopravcem již podepsalo desetiletou smlouvu, podle které bude břeclavská společnost jezdit v Třebíči od 1. ledna 2025. Hodnota kontraktu je 732 milionů korun.

Radní schválili výběr dopravce na začátku listopadu, tendr běžel od loňského června. Do soutěže přišlo celkem pět nabídek, vyloučena byla společnost BDS-BUS. BORS nabídl v soutěži nejnižší cenu.

Systém MHD v Třebíči je sloužen z celkem deseti linek, které aktuálně obsluhuje 23 autobusů. Podle smlouvy by měl mít BORS celkem 24 autobusů o délce 12 metrů, deset z ních mají být elektrobusy.

Trado-MAD jezdí aktuálně v Třebíči na základě smlouvy z roku 2016. Město tehdy nezákonně dopravce zvýhodnilo, za což dostalo od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 1,5 milionu korun. Trest potvrdil Nejvyšší správní soud.

Tagy Bors Břeclav Trado Mad Třebíč
25 komentářů