Glosa: Na koridoru bezmoc a zlost. Ale na koho?

Jižní expres. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářJižní expres. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Autor této glosy je jedním ze stovek (zřejmě spíš tisíců) cestujících, kterým dnes jeden hloupý řidič kamionu zkazil den. Jižní

Autor této glosy je jedním ze stovek (zřejmě spíš tisíců) cestujících, kterým dnes jeden hloupý řidič kamionu zkazil den. Jižní expres z Lince do Prahy byl nejprve zastaven v Olbramovicích, aby následně ukončil jízdu v Benešově.

Dál vezl cestující přeplněný elefant, u kterého nikdo nevěděl, kde skončí. Nejprve byly hlášeny Říčany, konečná ale nastala už v Senohrabech. Dál nic, čekání na autobusy bylo marné, a tak to jeden zcela naštvaný novinář otočil na cestu zpět. Rozhovor v Praze oželel.

Zajímaly by ho ale osudy dalších cestujících, například skupiny seniorů, která mířila s přestupem v Praze do Krakova (a zcela jistě nestíhala), nebo anglicky mluvících turistů, kteří netušili, kam se vrtnout, nebo staršího páru, který seděl ve vlaku po padesáti letech a mířil do Ostravy. Cestující vesměs chápali, že za situaci nemohou České dráhy, zoufalství a zlost by se ale daly krájet.

Na koho se ale zlobit? Na nešťastné průvodčí, kterým dispečer nemohl říci jedinou konkrétní informaci? Nevím, nevím, nevím, bylo jediné, co věděli. „Toho vola lynčovat,“ prohlásil někdo. Jenže „ten vůl“ nebyl jako ventil k dispozici. Nezbývá než přát všem cestujícím, aby se v pořádku dostali nakonec do cíle a na „toho vola“ si mohli úlevně večer zanadávat u piva.

Tagy 4. koridor nehody na přejezdech střet kamionu s vlakem
117 komentářů