FlixMobility získal další investory, do firmy nalijí 650 milionů dolarů

FlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrainFlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrain

Dopravce chce použít peníze na další expanzi, největším trhem se mají stát USA.

Provozovatel značek FlixBus nebo FlixTrain získal dalšího významného investora. Stávající akcionáři a nově také americká společnost Canyon Partners uzavřeli dohodu o financování společnosti FlixMobility v hodnotě více než 650 milionů dolarů (13,58 miliardy korun). Jde o kombinaci úvěru a investice přímo do základního jmění firmy.

O novém investorovi informovala společnost v tiskové zprávě. Peníze chce použít na svoji expanzi. Do nové série financování se zapojili i stávající investoři, což podle společnosti dokazuje silnou podporu.

„Aktuální vývoj v oblasti našeho financování je silným znamením pro budoucnost a pro naši vizi poskytovat lidem po celém světě udržitelnou mobilitu prostřednictvím FlixBusu a FlixTrainu,“ řekl Jochen Engert, zakladatel a generální ředitel FlixMobility.

Podle něj firma úspěšně zvládla pandemii díky „vhodně řízeným úpravám sítí pravidelných spojení“ a výrazných investic do technologií a automatizace. Firma se chce nyní zaměřit hlavně na expanzi na nové i stávající trhy a rozšíření železničního byznysu v Evropě. Dopravce chce vytvořit největší dopravní síť v USA Velké Británii a Portugalsku a dále rozšířit vedoucí pozici v Turecku, Francii a východní Evropě.

Nyní přecházíme z obrany do útoku. Naším jasným cílem je stát se lídrem na všech trzích, na kterých se nacházíme. To platí i pro nové trhy, jako je Velká Británie a Portugalsko nebo USA, kde jsme v současné době druzí či třetí,“ říká André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel FlixMobility.

Podobná slova o vedení používá FlixMobility i na českém trhu, kde ale firma zatím marně útočí na pozice RegioJetu. „Chceme zpřístupnit zelenou cenově dostupnou mobilitu co nejvíce lidem, zejména Spojené státy k tomu poskytují obrovský potenciál. USA považujeme za náš největší trh v budoucnosti,“ dodal Schwämmlein.

FlixMobility chce více propojit do budoucna své železniční a autobusové sítě. Letos začaly vlaky FlixTrain jezdit ve Švédsku, firma oznámila velkou expanzi také v Německu.

Tagy FlixBus FlixMobility FlixTrain
19 komentářů