Finnair zruší v pondělí většinu letů. Škrty způsobené stávkou finských pošťáků se dotknou i Prahy

Finnair a jeho Airbus A350-900. Foto: FinnairFinnair a jeho Airbus A350-900. Foto: Finnair

Letecká společnost Finnair musí  v pondělí zrušit většinu letů z netradičního důvodu. Část zaměstnanců zítra nenastoupí do práce nikoliv kvůli

Letecká společnost Finnair musí  v pondělí zrušit většinu letů z netradičního důvodu. Část zaměstnanců zítra nenastoupí do práce nikoliv kvůli nespokojenosti s prací a podmínkami u finského dopravce, ale z důvodu solidarity se stávkou zaměstnanců finské státní pošty.

Finnair na svých stránkách oznámil, že v pondělí 25. listopadu zruší většinu letů. Podle údajů v rezervačním systému jsou zrušené dva páry letů, které mezi Helsinkami a Prahou Finnair provozuje. Let ČSA z Prahy do Helsinek poletí bez omezení.

Stávka bude mít vliv na řadu našich činností včetně handlingu, zákaznického servisu nebo cateringu. Proto musíme většinu letů zrušit,“ uvedl Finnair ve svém prohlášení. Odborový svaz zaměstnanců v letectví se ke stávce pošťáků připojil ze solidarity k jejich požadavkům.

Firma zrušila některé vnitrostátní lety už dnes, zítra zatím plánuje, že nevypraví celkem 276 letů.

Stávka pošťáků omezí i jinou dopravu ve Finsku: nevyplují například trajekty společností Tallink Silja, Wasaline nebo Viking Line. Velká omezení čekají nejspíše i městskou hromadnou dopravu v největších finských městech.

Pošťáci ve Finsku stávkují už druhý týden, důvodem jsou škrty v jejich mzdách.

Tagy Finnair HEL prg PRG-HEL stávka
8 komentářů