Fantova kavárna na pražském hlavním nádraží se v pátek znovu otevře

Historická Fantova budova pražského hlavního nádraží bude mít po několikaměsíční přestávce znovu kavárnu. Otevře ji společnost HS-Ristorante, která provozuje ve

Historická Fantova budova pražského hlavního nádraží bude mít po několikaměsíční přestávce znovu kavárnu. Otevře ji společnost HS-Ristorante, která provozuje ve Slaném restauraci Hemerkův statek. Jméno nového provozovatele dnes oznámila Správa železnic.

Podle ní se budou noví provozovatelé snažit navrátit legendární kavárně její staré kouzlo. V podniku budou mimo jiné dobové fotografie, které provozovatelé získali od potomků architekta Josefa Fanty. „Cílem je nejen nabídnout široký sortiment domácích výrobků a kvalitní kávy, ale také představit veřejnosti život a dílo Josefa Fanty. To vše přispěje k oživení genia loci prostor kavárny,“ napsala Správa železnic na svých stránkách.

Kavárnu ve zrekonstruovaném středním traktu pod kupolí na místě někdejších pokladen od července 2015 provozoval indický kavárenský řetězec Café Coffee Day. Letos v lednu mu vypršela smlouva a prostory osiřely.

Kavárna Cafe Coffee Day
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Správa železnic po etapách provádí rekonstrukci celé Fantovy budovy. Aktuálně pracuje na fasádě a střeše, ještě letos se chce pustit i do interiérů. Centrální partie, kde je i kavárna, prošla v nedávné době opravou pod taktovkou italské firmy Grandi Stazioni. Ta ale rekonstrukci celé budovy nestihla ve smluvním termínu a byla z nádraží vykázána.

Tagy Fantova kavárna Správa železnic
14 komentářů