Kavárna ve Fantově budově skončila, přijde nový provozovatel

Indický kavárenský řetězec Café Coffee Day opustil po necelých pěti letech pražské hlavní nádraží, kde v historické Fantově budově provozoval

Indický kavárenský řetězec Café Coffee Day opustil po necelých pěti letech pražské hlavní nádraží, kde v historické Fantově budově provozoval od července 2015 kavárnu. Kavárna byla umístěna ve zrekonstruovaném středním traktu pod kupolí na místě někdejších pokladen.

„Kavárna byla uzavřena z důvodu vypršení smlouvy s provozovatelem. Byla vyhlášena veřejná soutěže na nového nájemce,“ uvedl mluvčí Správy železnic (SŽ) Marek Illiaš. Podle něj je smlouva s výhercem už připravena k podpisu. „Po jejím uzavření dojde k obměně interiéru na náklady  provozovatele a opětovnému otevření,“ doplnil mluvčí. Jméno nového provozovatele chce SŽ zveřejnit až po podpisu smlouvy.

Správa železnic po etapách provádí rekonstrukci celé Fantovy budovy. Aktuálně pracuje na fasádě a střeše, ještě letos se chce pustit i do interiérů. Centrální partie, kde je i kavárna, prošla v nedávné době opravou pod taktovkou italské firmy Grandi Stazioni. Ta ale rekonstrukci celé budovy nestihla ve smluvním termínu a byla z nádraží vykázána.

„Rád bych zde viděl svatostánek pro kulturu a nikoliv pro různé foody,“ vyjádřil se v létě k využití secesní budovy generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Tagy Café Cofee Day fantova budova Fantova kavárna Správa železnic
85 komentářů