Eurowings zahájily nábor palubních posádek pro svoji novou základnu v Praze

Posádky Eurowings. Foto: EurowingsPosádky Eurowings. Foto: Eurowings

Dopravce začne v Praze nejprve s vídeňskými posádkami.

Letecká společnost Eurowings vytvoří na ruzyňském letišti zhruba stovku nových pracovních míst pro piloty a palubní průvodčí. Dceřiná společnost Lufthansy otevře na konci října v Praze svoji základnu, odstartovala již nábor nových zaměstnanců. Na zahájení provozu budou v Praze zatím posádky z Vídně.

Eurowings hledají v Praze jak piloty, tak palubní průvodčí. Část z nich nemusí být ale nových, firma počítá s přesunem některých zaměstnanců v rámci skupiny. „Jsme rádi, že můžeme i nadále přispívat k celoevropskému růstu s naší novou základnou v Praze. Díky vytvoření více než stovky pracovních míst se těším, že do našeho týmu přivítáme nové kolegy. Zejména bych rád povzbudil stávající kolegy, aby požádali o přemístění na pražskou základnu, abychom hned od samého začátku zákazníkům nabídli inovativní a prozákaznicky orientovaný tým, který je DNA společnosti Eurowings,“ řekl Robert Jahn, generální ředitel Eurowings.

Lze očekávat zájem především zbývajících a bývalých zaměstnanců Českých aerolinií, kteří mají osvědčení pro lety s Airbus A320 family. Velká část z nich navíc zkušenost s Eurowings má: ČSA v minulosti půjčily Eurowings letadla včetně posádek, a znají tak standardy dopravce.

Dopravce v Praze začne se dvěma Airbusy A320, v létě pak přibude třetí letadly. Lety budou provozovány pod rakouskou licencí Eurowings Austrian. Od října budou na zahájení letového provozu pražské báze Eurowings Europe nasazeny posádky z Vídně. Ve střednědobém horizontu však budou lety provozovány výhradně místními pražskými posádkami. „Nábor bude probíhat lokálně za standardních tržních podmínek. Výcvik nově přijatých posádek je naplánován na konec roku 2021. Členové posádek, kteří již létají pro Eurowings Europe, budou mít přednostní právo na přemístění v souladu s interními předpisy společnosti,“ uvedla firma v tiskvé zprávě.

Od 31. října bude společnost Eurowings létat z Prahy do mnoha evropských metropolí, jako jsou Barcelona, Milán, Atény, Stockholm, Kodaň, Tel Aviv a Birmingham.

Tagy Eurowings
15 komentářů