EP Cargo Invest převzala do flotily další tři vectrony

Nové lokomotivy vectron pro EP Cargo. Pramen: SiemensNové lokomotivy vectron pro EP Cargo. Pramen: Siemens

Společnost EP Cargo Invest z holdingu EPH Daniela Křetínského převzala od Siemensu další tři lokomotivy Vectron MS, které si objednala

Společnost EP Cargo Invest z holdingu EPH Daniela Křetínského převzala od Siemensu další tři lokomotivy Vectron MS, které si objednala loni v listopadu. Lokomotivy už dorazily z mnichovského závodu Siemensu na zkušební okruh v Cerhenicích.

EP Cargo Invest je správcem flotily železničních vozidel pro sesterské EP Cargo, stroje bude provozovat lokomotivní půjčovna LokoTrain ze stejného holdingu. Skupina chce nové stroje nasadit především na polské projekty, posléze by měly začít brázdit tratě i dalších středoevropských zemí.

„Díky této investici bude moci LokoTrain obsloužit více zákazníků při zachování vysokého standardu služeb,“ doplnil člen představenstva EP Cargo Invest Radim Kotlář. Skupina EPH má v majetku už dva vectrony, první převzala v únoru 2016 jako vůbec první český dopravce. Loni na jaře si pořídila i dva traxxy od Bombardieru.

Smlouvu na pronájem tří dalších vectronů podepsala tento týden i společnost AWT. Lokomotivy dostane letos v létě, u Siemensu je objednala společnost UniCredit Leasing CZ.

Tagy EP Cargo Invest lokomotiva LokoTrain Siemens Vectron
6 komentářů