Společnost EP Cargo Invest rozšiřuje flotilu vectronů, podepsala smlouvu na další tři

Siemens Vectron v barvách EP Cargo. zdroj: SiemensSiemens Vectron v barvách EP Cargo. zdroj: Siemens

Společnost EP Cargo Invest z holdingu EPH Daniela Křetínského uzavřela se Siemensem smlouvu na dodávku dalších lokomotiv Vectron. Konkrétně si

Společnost EP Cargo Invest z holdingu EPH Daniela Křetínského uzavřela se Siemensem smlouvu na dodávku dalších lokomotiv Vectron. Konkrétně si tuzemská firma objednala tři stroje, smlouva zahrnuje i opci na dalších sedm.

„Lokomotivy najdou velmi široké využití v projektech skupiny a umožní další rozvoj přepravního businessu sesterské společnosti EP Cargo, která je licencovaným přepravcem v České republice a v Polsku,“ uvedl šéf EP Cargo Invest Tomáš Novotný.

Společnost chce nové stroje nasadit právě na polské projekty, posléze by měly začít brázdit tratě i dalších středoevropských zemí. Provozovat je bude lokomotivní půjčovna LokoTrain ze stejného holdingu.

„Díky průběžné výrobě lokomotiv můžeme jejich dodání uskutečnit už na jaře příštího roku,“ uvedl šéf Siemens Mobility Česká republika Roman Kokšal. Lokomotivy Vectron MS pro EP Cargo jsou schválené pro provoz v České republice, ve všech sousedních zemích, v Maďarsku a v Rumunsku. Cenu nové akvizice strany nezveřejnily, obvykle se u vectronů uvádí 100 milionů za kus. Při větší sérii lze předpokládat slevu.

Skupina EPH má v majetku už dva vectrony, první převzala v únoru 2016 jako vůbec první český dopravce. Letos na jaře si pořídila i dva traxxy od Bombardieru.

Tagy EP Cargo Invest lokomotiva siemens Vectron
4 komentáře