AWT zařadí do flotily další tři vícesystémové lokomotivy, pronajme si vectrony

Siemens EuroSprinter Taurus 183.714, foto: AWTSiemens EuroSprinter Taurus 183.714, foto: AWT

Tuzemská dopravní společnost Advanced World Transport (AWT), která je členem polské skupiny PKP Cargo, dnes podepsala smlouvu na pronájem tří

Tuzemská dopravní společnost Advanced World Transport (AWT), která je členem polské skupiny PKP Cargo, dnes podepsala smlouvu na pronájem tří vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron A17. Lokomotivy budou dopravci předány v polovině roku.

Nové vectrony jsou určeny pro nákladní dopravu, mají výkon 6,4 MW a maximální rychlost 160 kilometrů za hodinu. Budou mít homologaci pro provoz v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Německu, Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku.

„Nové stroje budeme především využívat v koridoru sever-jih, na který se do budoucna chceme zaměřit,“ uvedl předseda představenstva AWT Maciej Walczyk. AWT nyní provozuje celkem osm vícesystémových lokomotiv, tři stroje Siemens ES64U4, tři Siemens ES64F4 a od začátku minulého roku dvě lokomotivy Bombardier Traxx F140MS.

Zároveň pro své tuzemské i mezinárodní přepravy využívá vícesystémové lokomotivy od mateřské společnosti PKP Cargo. Ta koupila v září 2015 patnáct lokomotiv Vectron MS s právem na koupi dalších pěti strojů. V lednu tohoto roku se společnost rozhodla opci využít, v polovině roku se tak flotila PKP Cargo rozroste o dalších pět vectronů.

Tagy AWT lokomotiva Siemens Vectron
7 komentářů