Praha otevřela druhé depo nákladních kol, je pod mostem na Smíchově

Otevření nového cyklodepa na Smíchově. Pramen: twitter Adama ScheinherraOtevření nového cyklodepa na Smíchově. Pramen: twitter Adama Scheinherra

Cílem magistrátu je vytvoření sítě městských dep, což umožní snížit počet najetých kilometrů.

Na pražském Smíchově pod mostní estakádou u tunelu Mrázovka začalo fungovat nové depo nákladních kol a elektrokol. Jeho spuštění oznámil na twitteru náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Podle něj se Praha rozhodla pro otevření druhého depa na základě úspěchu průkopnického depa, které se otevřelo loni v listopadu na Těšnově. „Inovaci v pražské logistice se daří. Ze strany byznysu je o ni zájem. Spolupracujeme i s firmami, které se už na Florenc nevešly,“ uvedl Scheinherr.

Podle něj kurýři na cargokolech už v Praze doručili přes 68.000 balíků a během toho našlapali okolo 30.000 kilometrů. „Teď počítáme s dvojnásobkem. Efektivní logistika je základem zdravého města,“ doplnil náměstek.

V cyklodepu na Těšnově působí osm logistických společností, které podle vedení města významnou měrou přispívají ke kvalitě života v Praze. Cílem magistrátu je vytvoření sítě městských dep, což umožní snížit počet najetých kilometrů.

Depa má v péči Technická správa komunikací.

Tagy cyklodepo nákladní kola praha
12 komentářů