Údajné drony zastavily na více než hodinu odlety z největšího evropského letiště

Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.

Velká Británie řeší tři týdny po velkém omezení na letišti Gatwick další nepříjemnost s drony. Policie zastavila odlety z největšího

Velká Británie řeší tři týdny po velkém omezení na letišti Gatwick další nepříjemnost s drony. Policie zastavila odlety z největšího evropského letiště Heathrow kvůli podezření, že v blízkosti letiště jsou drony.

Letiště zastavení provoz oznámilo na svém twitteru.

Reagujeme na zahlédnutí dronů na Heathrow a úzce spolupracujeme s policií. Z důvodu bezpečnosti jsme zastavili všechny odlety,“ uvedlo letiště. Drony měly být vidět poblíž severní ranveje 09L/27R. Omezení trvalo přes hodinu, v 19:14 středoevropského času opět začala letadla z Heathrow odlétat. Prvním byla linka British Airways do Aberdeenu.

První let z Heathrow po uzávěře kvůli dronům. Foto: Flightradar24.com

První let z Heathrow po uzávěře kvůli dronům. Foto: Flightradar24.com

V případě Gatwicku skončilo hledání dronů fiaskem. V součtu téměř dva dny se na letišti nelétalo, viníky ale nakonec policie nenašla. Naopak konstatovala, že nejsou jasné důkazy, že drony skutečně u letiště byly.

Tagy drony Heathrow Londýn Heathrow
5 komentářů