Drážní evergreen. Trať mezi Prahou a Berounem opět stála, vlaky nejezdily také u Tišnova

Stanice Praha - Radotín, původní stav. Foto: ŠJů/Wikimedia CommonsStanice Praha - Radotín, původní stav. Foto: ŠJů/Wikimedia Commons

Vlaky nejezdí mezi Smíchovem a Radotínem, část jich musely České dráhy odřeknout, zbytek jezdí odklonem přes Krč.

(aktualizováno 15:32) Provoz na trati mezi Prahou a Berounem byl dnes opět v jednom úseku zcela zastaven. Důvodem je neúmyslné propojení kolejového čidla u odbočky Barrandov. K problémům došlo opět i na trati mezi Havlíčkovým Brodem a Brnem.

K události u Prahy došlo dnes v 8:28. Podle generálního inspektora Drážní inspekce Jana Kučery Správa železnic původně ohlásila Drážní inspekci, že posunový díl projel za návěst zakazující jízdu, přičemž nedošlo k ohrožení jiných vlaků ani žádnému zranění. K události došlo v úseku, kde probíhá modernizace celé trati. Následně ale Správa železnic informovala Drážní inspekci, že nedošlo k projetí návěstidla, ale pouze k technické závadě, konkrétně k neúmyslnému propojení kolejového čidla v rámci výlukových prací a tím indikaci nedovolené jízdy.

„Důvodem obsazení úseku bylo neodborné odpojení kabelu od počítače náprav zhotovitelskou firmou. Tím došlo k obsazení kolejového úseku a poruše zabezpečovacího zařízení na této trati. Firma okamžitě provedla opravu,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

České dráhy na stránce ČD Mimořádnosti uvedly, že k obnovení provozu by mělo dojít v 10:30, nakonec k němu došlo po 14.hodině.

K mimořádnosti došlo v místě, kde ještě nezpůsobí takové zásadní komplikace: vlaky místo přes Smíchov začínají jezdit mezi Radotínem a hlavním nádražím přes Krč. Cestující ale musí počítat se zpožděními i odřeknutím některých spojů.

Na častá zpoždění si minulý týden stěžoval ministrovi dopravy a šéfovi Správy železnic černošický starosta. Volá po opatřeních, která by velmi časté kolapsy na trati omezily.

Další komplikace čekají cestující na trati mezi Havlíčkovým Brodem a Brnem. Ve stanici Tišnov došlo k poruše trakčního vedení, provoz je zastaven. K události došlo při průjezdu vlaku Sv 11857 z Křižanova. Provoz byl obnoven ve 13:05.

Tagy Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
59 komentářů