Dráhy ukázaly první RegioSpider v barvách PID, míří k modernizaci na Moravu

Motorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách PID v Benešově. Pramen: České dráhyMotorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách PID v Benešově. Pramen: České dráhy

České dráhy počítají ve Středočeském kraji s nasazením těchto vozidel na spojích z Benešova do Vlašimi, Sedlčan a Tábora.

České dráhy dnes v Benešově představily vedle nového RegioPanteru i první motorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách Pražské integrované dopravy (PID). Motorák se ukázal zatím jen jako statický exponát v rámci Regionálního dne PID, nyní se přesune na Moravu do dceřiné společnosti DPOV k modernizaci. Ani polep PID není zatím úplný.

Jde o vůz ze čtyřkusové série stejných vozů, které České dráhy koupily koncem loňského roku od německého dopravce DB Regio. Upraven byl zatím pouze z exteriéru, v DPOV jej čeká modernizace interiéru a techniky. Vůz zatím nemůže jezdit po českých kolejích vlastní silou.

České dráhy počítají ve Středočeském kraji s nasazením těchto vozidel na spojích z Benešova do Vlašimi, Sedlčan a Tábora. Do přerovské DPOV se vůz přesouvá s dalšími třemi RS1, které jsou aktuálně v České Třebové. Vozy dostanou mimo jiné wifi, zásuvky a klimatizaci. Celkem má Benešovsko obsluhovat devět RegioSpiderů.

Za čtyři zmíněné vozy zaplatily České dráhy 2,5 milionu eur (cca 60 mil. Kč).

 

Motorový vůz Stadler RS1 (vpravo) v barvách PID. Pramen: České dráhyMotorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách PID v Benešově. Pramen: České dráhyRegionální den PID (duben 2024 Benešov). Pramen: České dráhyRegionální den PID (duben 2024 Benešov). Pramen: České dráhyRegionální den PID (duben 2024 Benešov). Pramen: České dráhyMotorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách PID v Benešově. Pramen: České dráhyMotorový vůz Stadler RS1 (RegioSpider) v barvách PID v Benešově. Pramen: České dráhy
Tagy České dráhy PID Pražská integrovaná doprava RegioSpider Stadler RS1 Středočeský kraj
68 komentářů