DPP zkrátí výluku na Hlávkově mostě o osm dnů

Rekonstrukce tramvajové trati na Hlávkově mostě. Foto: DPPRekonstrukce tramvajové trati na Hlávkově mostě. Foto: DPP

Během opravy se mění poškozené panely i další části trati v úseku Těšnov - Vltavská.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zkrátí o osm dnů výluku tramvají na Hlávkově mostě. Tramvaje se vrátí mezi Těšnov a Vltavskou již 18. března.

O urychlení prací informoval DPP na sociálních sítích. Tramvaje po Hlávkově mostě nejezdí od poloviny února, provoz je přerušen obousměrně. Původní termín dokončení opravy byl 26. března.

Přehled: Tramvaje a metro čeká letos v Praze řada výluk. DPP ukázal své plány

Důvodem výluky je výměna panelů na Hlávkově mostě, výměna oblouků u zastávky Těšnov, oprava povrchů v podjezdu Těšnov a úprava rozjezdové výhybky Těšnov od Hlávkova mostu. V rámci opravy DPP panely na mostě demontoval a nahrazuje poškozené kusy. Kompletně se mění asfaltový povrch a pryžové profily, na kterých jsou velkoplošné panely umístěny.

„Tramvajová trať je v tomto úseku vlivem stáří skutečně dožilá a opravu musíme opravdu provést. Pokud bychom ji nezrealizovali v plánovaném termínu, je reálné riziko, že by mohlo dojít k havárii. Při vzestupu teplot na jaře by totiž mohlo dojít k vzedmutí panelů, které jsou po devíti letech od poslední opravy různě pootočené nebo poškozené stejně jako pryžové profily, které upevňují kolejnice k panelům. Vzedmutí panelů by znamenalo poškození kolejnic a okamžité zastavení provozu,“ vysvětlil důvody opravy tramvajové tratě Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje DPP.

Tramvaj 27 se vrací, číselnou řadu pražských linek může rozšířit i na několik let

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Těšnov - Vltavská výluka Hlávkův most
23 komentářů