DPO rozjel týdenní zátah na pasažéry bez jízdenky. V akci jsou desítky kontrolorů

Asistenti přepravy v ostravské MHD. Pramen: DPOAsistenti přepravy v ostravské MHD. Pramen: DPO

Podobně rozsáhlou akci pořádali v Ostravě naposledy loni na podzim.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) naplánoval na tento týden mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na „dodržování přepravních podmínek“. Ve dne i v noci až do sobotního rána bude především po cestujících bez jízdenky pást 13 kontrolních týmů. Celkem se zapojí na 80 asistentů přepravy a revizorů a přes 40 strážníků.

Kontrola se podle dopravního podniku zaměří na vytipované úseky a linky s nejvyšším počtem vyloučených pasažérů za posledních šest měsíců. Půjde celkem o 18 linek. Od začátku letošního roku revizoři DPO vyloučili z přepravy 32 tisíc cestujících.

„Podobně rozsáhlou akci jsme pořádali naposledy loni na podzim. Cestující si dlouhodobě přítomnost asistentů pochvalují, takže v návaznosti na jejich přání kontroly posilujeme,“ uvedl generální ředitel DPO Daniel Morys.

Podle ostravského radního pro dopravu Lukáše Semeráka je cílem akce také zajištění bezpečnosti. „Přítomnost asistentů v provozu je i signálem všem Ostravanům, že platících cestujících si vážíme. Bezpečnost je téma, na které v naší MHD chceme klást důraz,“ uvedl Semerák.

Takzvaní asistenti přepravy jsou ostravskou specialitou, DPO je zavedl před šesti lety a v komunikaci je rozlišuje od revizorů (obě skupiny jsou zhruba stejně početné). Asistenti mají mimo jiné informovat a pomáhat cestujícím.

Tagy cestující bez platného dokladu DPO revizoři
30 komentářů