Doubledeckery vyjedou na vyhlídkovou linku v Ostravě letos naposled, vrátí se v červnu

Nové dvoupodlažní autobusy pro Ostravu. Foto: DPONové dvoupodlažní autobusy pro Ostravu. Foto: DPO

Dvoupodlažní autobusy budou v Ostravě i nadále k vidění v pracovní dny na linkách 20 a 78.

O úterním státním svátku budou mít cestující v Ostravě v letošní sezóně poslední možnost svézt se dvoupodlažním autobusem (doubledeckerem) na speciální vyhlídkové víkendové lince 88. Ta propojuje oblíbené turistické cíle Zoo Ostrava a Dolní oblast Vítkovice.

„O zážitek z jízdy populárním doubledeckerem ale Ostravané nepřicházejí, stále mají možnost obdivovat panoramata Ostravy z dvoupatrového tyrkysového krasavce na linkách 78 a 20,“ doplnila mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Na lince 88 se doubledeckery objeví znovu od června příštího roku.

„Těším se na další sezónu této linky, navíc už teď můžu prozradit, že zvažujeme i prodloužení její trasy do nejlidnatějších obvodů Ostravy,“ doplnil šéf DPO Daniel Morys. Podle něj se na provozu turistické linky projevila koronavirová omezení, zejména uzavření hranic s Polskem. Jak zjistil server Československý dopravák, některé spoje jezdily zpočátku úplně prázdné.

„Co nás mile překvapilo, byl zájem o pronájem doubledeckerů pro různorodé soukromé účely, jako jsou zájezdy, doprava na oslavy a podobně. Od října si budou moci zájemci doubledeckery pronajmout i o víkendech, což v rámci sezóny provozu na lince 88 nebylo možné,“ řekl Morys.

Ostrava je jediným městem v zemi, které používá dvoupodlažní autobusy v pravidelném provozu. Nákup vyšel dopravci až na třetí pokus. Nákup dvou vozů Scania UNVI Urbis DD vyšel na 29 milionů korun.

Tagy DPO dvoupodlažní autobus ostrava
22 komentářů