Dopravní podnik bude opravovat cestu pro hasiče, metro nepojede do Depa Hostivař

V úseku bude zavedena náhradní autobusová linka XA

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zahájí dnes večer opravu požární cesty v kolejišti depa v Hostivaři. O nadcházejícím víkendu kvůli tomu nepojede metro mezi stanicemi Skalka a Depo Hostivař, neboť práce v první fázi přetnou obě staniční koleje. V úseku bude zavedena náhradní autobusová linka XA.

Práce na opravě požární komunikace v kolejišti depa Hostivař začnou dnes po ukončení denního provozu metra. DPP v rámci této akce také vymění staré dřevěné pražce za nové betonové, vymění opotřebené kolejnice a namontuje novou přejezdovou konstrukci.

Příští rok bude dopravní podnik pokračovat v opravě požární cesty na dalších kolejích, to se ale již obejde bez výluky a dopadu na cestující. Podobné opravy provedl DPP i v dalších depech metra. V depu Zličín opravil požární cestu předloni a v depu Kačerov před necelými pěti lety.

Dopravní opatření
Z důvodu opravy požární komunikace v depu Hostivař bude od soboty 7. listopadu 2020 (od zahájení provozu) do neděle 8. listopadu 2020 (do ukončení provozu) obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Skalka – Depo Hostivař.

Náhradní autobusová doprava
Po dobu výluky DPP v denním provozu zavede náhradní autobusovou dopravu XA na trase Skalka – Černokostelecká – Depo Hostivař.

Změny v provozu tramvají
Linka č. 7 bude ve směru z centra prodloužena ze zastávky Černokostelecká přes zastávku Depo Hostivař do zastávky Ústřední dílny DP.

Tagy Depo Hostivař dpp trasa A
6 komentářů