Domažlická trať je po odstranění následků nehody znovu průjezdná

Odstraňování trosek vlaků po srážce na domažlické trati. Pramen: Správa železnicOdstraňování trosek vlaků po srážce na domažlické trati. Pramen: Správa železnic

Těžký jeřáb při odklízení poškozených vlaků sám uvízl na louce a musel být vyproštěn tankem drážních hasičů.

Provoz na trati Blížejov – Domažlice byl dnes v 18:00 obnoven. Oznámila to Správa železnic na twitteru. „Opravu trati se podařilo dokončit ve stanoveném termínu,“ doplnila Správa železnic, která po středeční tragické srážce vlaků opravovala zhruba dvousetmetrový úsek.

Železničáři mimo jiné vyměnili přes sto pražců, dnes ještě místem projížděla podbíječka. Nejprve ale bylo třeba odstranit trosky vlaků; v místě došlo ke srážce expresu z Mnichova s regionálním motorákem. Zemřeli tři lidé.

Poškozená železniční vozidla zmizela z kolejí už ve čtvrtek. Jeřáb nasadil na koleje nabouranou německou lokomotivu vážící přes 80 tun, kterou odtáhl nehodový vlak na nádraží do Domažlic. Společnost Länderbahn si ji převezme o víkendu. Jeřáb přitom sám uvízl na louce a musel být vyproštěn tankem drážních hasičů.

Nejpoškozenější vagon ČD, který byl hned za lokomotivou, přesunul jeřáb na louku, kde čeká na sešrotování. Protijedoucí nabouraný regionální vlak RegioShark s hmotností 86 tun stojí od čtvrtka v nedaleké stanici Blížejov. O jeho dalším přesunu do depa se teprve bude rozhodovat, řekl dnes mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Tagy České dráhy Správa železnic srážka vlaků
36 komentářů