Do Prahy začne létat Air Montenegro, spustí dva lety týdně do Tivatu

Embraer E195 společnosti Air Montenegro. Foto: Air MontenegroEmbraer E195 společnosti Air Montenegro. Foto: Air Montenegro

Dopravce nasadí na linku Embraer E195.

Letecká společnost Air Montenegro spustí od června přímé letecké spojení Prahy s černohorským přímořským letištěm Tivat. Letenky jsou již v v prodeji.

Linka bude v provozu od 14. června dvakrát týdně: v neděli a v úterý. Z Prahy je odlet ve 14:40 s příletem do Tivatu v 16:10, z Tivatu poletí ve 12:30. Na linku dopravce nasadí Embraer E195 v konfiguraci pro 116 cestujících. Ceny zpátečních letenek začínají na 220 eurech.

Linka do Tivatu je zatím jediným spojením, které je na letní sezónu z Prahy do Černé Hory plánováno. V minulosti do Černé Hory lítaly Smartwings, zatím žádnou linku na léto v plánu nemají.

Podle černohorského veřejnoprávního rozhlasu RTCG Air Montenegro otevírá ještě spojení do Curychu, navýší frekvence na linkách do Bělehradu, Lublaně, Banja Luky a Istanbulu.

Air Montenegro jsou jednou z nejmladších aerolinek na světě, vznikly loni v červnu jako náhrada za zkrachované Montenegro Airlines. Mají zatím pouze dvě letadla Embraer E195.

Tagy Air Montenegro Černá Hora PRG-TIV TIV Tivat
12 komentářů