Do Prahy se vrací přímé spojení s Islandem, linku spouští Play

Play létá s Airbusy A321neo. Foto: PlayPlay létá s Airbusy A321neo. Foto: Play

Dopravce bude létat do Prahy dvakrát týdně s A321neo.

Islandská letecká společnost Play spustí od května příštího roku přímé spojení mezi Prahou a islandským letištěm v Keflavíku. Ve stejný den oznámily návrat na Island i České aerolinie.

Play oznámil start linky v tiskové zprávě, Letiště Praha ho potvrdilo na svém twitterovém účtu. Praha je jednou ze čtyř dnes oznámených destinací, firma zahájí lety ještě do Boloni, Lisabonu a Stuttgartu.

Letenky jsou již v prodeji, dopravce bude létat ve čtvrtek a v neděli. Z Prahy je odlet ve 21:35 s příletem do Keflavíku ve 23:50, z Islandu odlétá ve 14:50. Zpáteční ceny letenek zatím nejsou v porovnání s konkurencí z okolních letišť v Německu či Rakousku na příliš zajímavé úrovni: nejlevnější aktuálně stojí 257 eur (6 475 Kč).

Play má na linku nasadit Airbus A321neo, zatím má ve flotile tři stroje a postupně má přidat další. Dopravce aktuálně létá do šestnácti měst, příští rok počítá s expanzí do Severní Ameriky. Chce tak využít stejný model, který nabízely zkrachovalé aerolinky WOW Air, které propojovaly Evropu a USA s Kanadou přestupem na Islandu. Část managementu v Play dříve ve WOW Air působila.

Islandská společnost Play začala létat letos v červnu. Tři pronajaté A321neo od AerCap zaujaly především výrazným červeným zbarvením.

Play létá s Airbusy A321neo. Foto: PlayAirbus A321neo pro aerolinky Play. Foto: PlayAirbus A321neo v barvách islandské společnosti Play. Foto: Play
Tagy KEF letecké spojení na Island letiště praha Play prg PRG-KEF
17 komentářů