Islandu se blíží start nové aerolinky. PLAY mají oprávnění k provozu i první letadlo

Vizualizace A321 v barvách islandské aerolinky Play. Foto: www.flyplay.comVizualizace A321 v barvách islandské aerolinky Play. Foto: www.flyplay.com

Nový dopravce chystá lety z Islandu do Evropy i USA.

Na Dva roky po krachu islandské aerolinky WOW Air vzniká v zemi nový dopravce, který má sice zcela jiné jméno, ale nese personálně výraznou stopu padlého dopravce. Nová společnost PLAY oznámila, že již získala oprávnění k provozování obchodní letecké dopravy (AOC) a současně i kontrakt na pronájem letadla.

Vyplývá to z informací na firemním twitterovém účtu.

Oprávnění je klíčovým dokumentem pro start letecké společnosti, udělil ho islandský úřad Icetra. Dopravce současně oznámil první linku: od 24. června chce začít létat na londýnské letiště Stansted s pronajatými Airbusy A321neo, které dosud létaly pro InterJet, pronajaté bude od AerCap. Létat budou ve výrazném červeném laku.

Firma už dříve oznámila, že ji zajímají další evropské destinace i spojení do USA a Kanady. Na stejném principu fungoval (než zkrachoval) WOW Air. Velká část managementu nového dopravce působila dříve u něj. Druhé letadlo má dopravce získat na konci června, třetí v červenci.

Jde o další projekt, který vzniká v době velké letecké krize. Na trh letů přes Atlantik míří také Norse Atlantic Airways, za kterým stojí někdejší šéf Norwgian Bjørn Kjos. Pro dopravce může být výhodou v této době vstoupit na trh, u kterého se po velkém propadu čeká velký růst. Navíc zcela bez dluhů.

Tagy Island Play
12 komentářů