Do Prahy se vrací přímé spojení s Egyptem, Air Cairo bude létat jednou týdně

Airbus A320 společnosti Air Cairo. Foto: Pieter van Marion from Netherlands / CC BY-SAAirbus A320 společnosti Air Cairo. Foto: Pieter van Marion from Netherlands / CC BY-SA

Po více než půl roce poletí první letadlo s českými turisty do Egypta. Největší cestovky zatím s prodejem váhají.

Letiště Praha bude mít po půl roce přímé letecké spojení s Egyptem. Od soboty se vrací do Prahy společnost Air Cairo, která bude jednou týdně nabízet let do Hurghady.

Egypt patřil společně s Tureckem mezi dlouhodobé jistoty českých cestovních kanceláří v nabídce zájezdů, kvůli pandemii koronaviru ale letový provoz do přímořských letovisek v těchto zemích skončil.

První čtyři ety má Air Cairo naplánovány s odletem v 19:30 z Prahy, od 31.10. pak poletí v 6:30. Zpáteční letenka vyjde na 7990 Kč.

Největší české cestovky zatím nenabízí odlety už na sobotní termín, některé mají v prodeji až březnové termíny. V prodeji jsou zájezdy například u Blue Sky Travel. Komplikací může být povinný negativní test na přítomnost koronaviru, který není starší 72 hodin. Při příletu do Hurghady se mohou cestující nechat otestovat za 30 dolarů. Povinný test je pak čeká i po návratu zpět.

Na podzim patří Egypt dlouhodobě mezi českými turisty nejnavštěvovanější země, letos je situace zcela jiná. Jen loni podle dat Českého statistického úřadu do Egypta vycestovalo 234 tisíc českých občanů.

Tagy Air Cairo Egypt letiště praha obnovení letů do Egypta Top
18 komentářů