Do německé Jeny dorazila první nová tramvaj od Stadleru

Nová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena Gruppe

Do provozu s cestujícími se první tramvaje dostanou ve třetím čtvrtletí.

Do vozovny dopravního podniku v německém městě Jena Jenaer Nahverkehr dorazila první z 24 tramvají Stadler Tramlink, které mají přispět k výrazné modernizaci městské dopravy v německém městě. Po finální kompletaci a zkušebním provozu má vyjet do provozu s cestujícími ve třetím čtvrtletí. Tramvaje do Durynska dorazily po silnici ze závodu ve španělské Valencii.

Součástí kontraktu je i opce na dalších 19 tramvají a také servis a dodávka náhradních dílů po dobu 24 let s možností prodloužení o dalších osm let. Celková hodnota kontraktu je 92 milionů eur.

Stadler do druhého největšího města spolkové země Durynsko dodá dva typy tramvají. Větší bude měřit 42 metrů a pojme 234 cestujících, z toho 75 sedících. Kratších tramvají bude osm, budou měřit 32 metrů a svezou 174 cestujících, z toho 46 sedících. Vozidla budou kompletně nízkopodlažní, klimatizované a s prostory pro vozíčkáře či kočárky. Stadler slibuje, že z každého místa bude vidět na informační systém. Delší tramvaj bude šestidveřová, kratší pětidveřová.

V Jeně dosud jezdí tramvaje AEG GT6M-ZR 601-610, (10 kusů, r. v. 1996), Adtranz GT6M-ZR 611-619 (9 kusů r. v. 1997); Bombardier GT6M-ZR 620-633, (14 kusů, r. v. 2002-2003) a 5 tramvají Solaris Tramino.

Nová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena GruppeNová tramvaj Stadler Tramlink pro Jenu. Foto: Stadtwerke Jena Gruppe

ti

Tagy Jena Jenaer Nahverkehr Stadler Rail Stadler Tramlink
Žádné komentáře