Do Liberce míří další ojeté autobusy. Kloubové karosy chce podnik pro výluky tramvají

Karosa B941 ve vozově libereckého dopravního podniku. Foto: DPMLJKarosa B941 ve vozově libereckého dopravního podniku. Foto: DPMLJ

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) pořizuje do své flotily další použité autobusy. Od Dopravního podniku hl.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) pořizuje do své flotily další použité autobusy. Od Dopravního podniku hl. města Prahy koupí šest kloubových autobusů Karosa B941E. Cestující by se s nimi měli potkávat ale spíše výjimečně.

Nákup šesti autobusů vyplývá z údajů zveřejněných v registru smluv.  Jde o nákup autobusů, které v dubnu oslaví 20 let služby. „Pořídili jsme je hlavně kvůli záloze a nasazení při tramvajových výlukách,“ řekl provozní ředitel DPMLJ Ludvík Lavička.

Podle smlouvy zaplatí DPMLJ za každý autobus sto tisíc korun bez DPH. První tři autobusy už přejely do Liberce tento týden. DPP vozidla Karosa B941 postupně vyřazuje.

Pro DPMLJ jde o další nákup starších vozidel. Už loni takto firma koupila použité autobusy Mercedes-Benz z majetku dopravního podniku ve Schwerinu, letos koupila vyřazované tramvaje T3R.P z Olomouce.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ Karosa B941
24 komentářů