Die Länderbahn má první modernizované RegioSprintery pro Ústecký kraj

RegioSprintery po modernizaci. Foto: ČMŽO - elektronikaRegioSprintery po modernizaci. Foto: ČMŽO - elektronika

Modernizací projde postupně všech osm jednotek.

Společnost ČMŽO – elektronika dokončila modernizaci prvních jednotek RegioSprinter, které jsou v majetku společnosti Die Länderbahn (DLB) a jezdí na linkách v Ústeckém kraji.

Hotové jsou zatím dvě z osmi jednotek, které postupně čeká modernizace. Jednotky mají nový informační systém, klimatizaci včetně řídícího systému, termofolie na okna a zásuvky na 220 V s USB portem. „Došlo k výměně podlahy a čalounění sedaček, opravili jsme uvnitř ostění. Došlo k celkovému vyčištění a opravě laku,“ řekl Tomáš Rejman z ČMŽO – elektronika.

DLB začal s provozem jednotek loni v prosinci, kdy převzal po Českých drahách část provozu v Ústeckém kraji. Vlaky jezdily dříve v Německu v síti Vogtlandbahn. Částečně nízkopodlažní vozidla mají kapacitu 70 míst k sezení.

DLB jezdí na linkách U12 (Osek – Most – Louny – Rakovník), U14 (Jirkov – Chomutov – Žatec – Lužná u Rakovníka) a T7 (Chomutov – Vejprty). Kontrakt je na deset let. Nasazení RegioSprinterů s lepší akcelerací než Regionovy umožnilo do jízdního řádu vrátit některé zastávky mezi Chomutovem a Lužnou u Rakovníka.

Jednotky RegioSprinter se na české železnici v poslední době výrazně rozšířily, používá je například také GW Train Regio a AŽD Praha na Švestkové dráze z Litoměřic do Mostu.

RegioSprintery po modernizaci. Foto: DLBRegioSprintery po modernizaci. Foto: DLBRegioSprintery po modernizaci. Foto: DLBRegioSprintery po modernizaci. Foto: ČMŽO - elektronikaRegioSprinter společnosti Die Länderbahn CZ v původním nátěru. Foto: Doprava Ústeckého kraje

Tagy ČMŽO - elektronika Die Länderbahn CZ RegioSprinter Top
94 komentářů