Ústecký kraj vrací na trať z Chomutova do Lužné dvě zastávky. Díky rychlejším jednotkám

RegioSprinter společnosti Die Länderbahn CZ. Foto: Doprava Ústeckého krajeRegioSprinter společnosti Die Länderbahn CZ. Foto: Doprava Ústeckého kraje

Vlaky začnou po více než deseti letech zastavovat ve dvou obcích.

Vlaky mezi Chomutovem a Lužnou u Rakovníka budou od prosincové změny jízdního řádu obsluhovat opět dvě zastávky, kterými několik let jen projíždí. Podle kraje to umožnila hlavně výměna vozidel, která na trati jezdí.

Jde konkrétně o zastávky v okolí Žatce: Žiželice a Holedeček. V Žiželicích vlaky nestavěly 10 let, v Holedečku 13 let. „Věříme, že cestující tuto novinku ocení a budou ji využívat. Osobní vlaky na trati Chomutov – Lužná u Rakovníka mají v cílové stanici návaznosti na rychlíky do Prahy. Zároveň se zlepší spojení do obou obcí o víkendu, kdy jezdí méně autobusů,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro dopravu Jaroslav Komínek. Podle něj díky tomu kraj nebude muset zavádět nové autobusové spoje.

Podle Komínka umožní zastavování změna dopravce, ke které došlo v loňském prosinci. Provoz na této lince zajišťuje Die Länderbahn CZ. Tato společnost nasadila modernější motorové jednotky RegioSprinter, díky kterým se podařilo zkrátit jízdní doby tak, aby se stíhalo zastavení v obou těchto zastávkách a zároveň vycházelo křižování vlaků na jednokolejné trati,“ vysvětlil Komínek. Do loňského roku jezdily na trati České dráhy s regionovami.

Tagy Die Länderbahn CZ Doprava Ústeckého kraje linka U14 Jirkov - Chomutov - Lužná u Rakovníka Top Ústecký kraj
123 komentářů