Desátý Vectron pro EP Cargo Invest. Jezdit bude pro LokoTrain

Siemens Vectron pro EP Cargo Invest. Foto: Siemens MobilitySiemens Vectron pro EP Cargo Invest. Foto: Siemens Mobility

Letos jde o druhou novou lokomotivu pro EP Cargo.

Společnost EP Cargo Invest převzala v těchto dnech již desátou vícesystémovou lokomotivu Siemens Vectron. Jezdit bude pro sesterskou společnost LokoTrain.

O dodávce nové lokomotivy informoval Siemens Mobility v tiskové zprávě. Obě letos dodané lokomotivy financuje společnost Leasing České spořitelny. Podle Železničního magazínu nová lokomotiva zamířila do Chorvatska na pronájem u společnosti Transagent Rail.

V letošním roce EP Cargo Invest převzal dvě lokomotivy Siemens Vectron MS, v obou případech v údržbové základně lokomotiv v Praze-Vršovicích. K převzetí poslední lokomotivy došlo na konci srpna 2024 necelých 15 měsíců po podpisu smlouvy mezi společnostmi EP Cargo Invest a Siemens Mobility.

„Věřím, že tato, v pořadí již desátá, lokomotiva bude významně přispívat k cílům společnosti EP Cargo Invest v oblasti přeprav napříč Evropou. Se zvyšujícím se počtem lokomotiv Vectron dodaných českým zákazníkům roste také naše servisní zázemí v Praze. Aktuálně se staráme o 140 lokomotiv Vectron. Díky týmu zkušených servisních pracovníků a moderním technologiím dokážeme být rychlým a spolehlivým partnerem nejen z hlediska dodávek lokomotiv, ale také při jejich dlouholetém provozu. To má pozitivní dopad nejenom na jejich vysokou disponibilitu, ale také na vysokou zůstatkovou hodnotu, což je důležité pro zajištění výhodného financování,“ řekl Roman Kokšal, CEO Siemens Mobility Česká republika.

Siemens Vectron pro EP Cargo Invest. Foto: Siemens MobilitySiemens Vectron pro EP Cargo Invest. Foto: Siemens MobilitySiemens Vectron pro EP Cargo Invest. Foto: Siemens Mobility

Lokomotivy budou ve správě společnosti LokoTrain, která je poskytuje skupinovým dopravcům EP Cargo, RM Lines a Locon a pronajímá je i dalším evropským zákazníkům. „Lokomotivy Siemens Vectron jsme si vybrali na základě našich pozitivních provozních zkušeností s těmito lokomotivami a proto, že jsme spokojeni s údržbou, kterou nám poskytuje Siemens Mobility. Věřím, že nové lokomotivy podpoří další rozvoj naší skupiny díky jejich univerzálnímu využití na území, na která se dlouhodobě zaměřujeme. Lokomotivy jsou operabilní nejen ve střední Evropě, ale i ve Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku,“ uvedla  Jana Vládková, předsedkyně představenstva EP Cargo Invest.

Lokomotivy se zařadí do portfolia společnosti LokoTrain, které dnes čítá již 34 lokomotiv. Z toho 22 lokomotiv tvoří stroje Siemens Vectron. Lokomotivy pro společnost EP Cargo Invest mají výkon 6 400 kW a dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h. Jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači včetně evropského zabezpečovače ETCS dle specifikace Baseline 3. Lokomotivy jsou schváleny pro provoz v České republice, všech sousedních zemích a dále pak v Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku.

Tagy EP Cargo Invest LokoTrain Siemens Mobility Siemens Vectron
Žádné komentáře