Dcera Českých drah dodá rezervační systém Rakouským drahám

Údaje o rezervaci jsou na displeji v sedačce. Foto: SiemensÚdaje o rezervaci jsou na displeji v sedačce. Foto: Siemens

Dceřiná společnost Českých drah ČD -Informační systémy (ČD-IS) vyhrála výběrové řízení na dodávku rezervačního systému pro odbavení cestujících v osobní

Dceřiná společnost Českých drah ČD -Informační systémy (ČD-IS) vyhrála výběrové řízení na dodávku rezervačního systému pro odbavení cestujících v osobní přepravě pro Rakouské spolkové dráhy (ÖBB). Dráhy to oznámily v tiskovém prohlášení.

S blížícím se koncem existence stávajícího mezinárodního řešení, které řadě evropských železničních dopravců poskytuje Deutsche Bahn (tzv. EPA), zvolily Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) v roce 2018 cestu vlastního řešení a vypsaly tendr na dodavatele rezervačního systému.

Ten slouží k rezervaci míst/lůžek/lehátek/aut ve vlacích nejen ÖBB, ale i všech ostatních železničních dopravců napojených na ÖBB. „Jde o nesporný úspěch a významnou referenční zakázku,“ uvedl Miloslav Kopecký, předseda představenstva ČD – IS.

Projekt je plánovaný zhruba na 18 měsíců. „Jde o první IT projekt v podobném rozsahu pro zákazníka mimo Českou republiku,“ doplnil Kopecký. Cenu zakázky nesdělil, má jít nicméně o miliony eur. ČD-IS zakázku získala se svou dceřinou společností CHAPS.

Tagy ČD-IS Chaps ÖBB rezervační systém
25 komentářů