Tuzemský DB Schenker meziročně zvýšil obrat o miliardu korun

Kamion DB Schenker na CNG. Autor: DB SchenkerKamion DB Schenker na CNG. Autor: DB Schenker

Obrat tuzemské společnosti DB Schenker se v roce 2017 zvýšil na více než šest miliard korun, což představuje meziroční nárůst

Obrat tuzemské společnosti DB Schenker se v roce 2017 zvýšil na více než šest miliard korun, což představuje meziroční nárůst 18 procent. Počet zásilek stoupl téměř o pětinu na 1,5 milionu. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Za loňským růstem vidí kromě příznivé hospodářské situace i zaměření na projekty s vyšší přidanou hodnotou.
„Nárůst obratu o miliardu představuje náš historický úspěch, na druhou stranu byl limitovaný dostupností dopravních kapacit, volných skladových ploch i nedostatkem zaměstnanců,“ uvedl ředitel firmy Tomáš Holomouclý.

Pozitivní vývoj byl podle něj loni ve všech průmyslových oblastech, především pak v automobilovém a elektronickém průmyslu. V minulém roce DB Schenker otevřel nové terminály a v rozšiřování skladové plochy chce pokračovat i letos. Prozatímní odhad hovoří o rozšíření o 35 tisíc metrů čtverečních, což si vyžádá investici ve výši 600 milionů korun.

Síť Schenkeru propojuje 430 poboček ve 38 evropských zemích. Firma jako jedna z prvních v tuzemsku zprovoznila přímé železniční spojení s Čínou.

Tagy 2017 DB Schenker výsledky
Žádné komentáře