Další zatopený nový podchod. Správa železnic bude zastávku Velká Chuchle reklamovat u projektanta

Zatopený podchod v zastávce Praha-Velká Chuchle. Foto: Čtenář Zdopravy.czZatopený podchod v zastávce Praha-Velká Chuchle. Foto: Čtenář Zdopravy.cz

Podchod ve Vršovicích byl zatopen potřetí během měsíce.

Nový podchod v zastávce Praha – Velká Chuchle je další z novostaveb v síti Správy železnic, která může po průtrži mračen sloužit dočasně i  jako brouzdaliště.

Přesvědčili se o tom cestující v pátek odpoledne, kdy po silném dešti zůstala v podchodu voda. Jde o podobnou situaci jako ve Vršovicích, kde byl nový podchod zaplaven za poslední měsíc již třikrát, naposledy rovněž v pátek.

Zatímco v případě Vršovic Správa železnic nepovažuje zaplavený podchod za problém, ve Velké Chuchli bude projekt reklamovat. „Správa železnic situaci prověřila a rozhodla se provést reklamaci projektové dokumentace. Ta ověří, zda je odvodnění podchodu správně navrženo,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Zhotovitelem projektové dokumentace je Sudop Praha.

Podle mluvčí je třeba zohlednit, že se nad Velkou Chuchlí přehnal déšť s extrémními přívaly srážek. V sousední stanici ČHMÚ Praha, Hlubočepy byl zaznamenán hodinový úhrn srážek mezi 15. a 16. hod. ve výši 40,6 mm,“ dodala.

Tagy Praha-Velká Chuchle Správa železnic Sudop Praha Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
57 komentářů