Další záhada pákistánského letu. Na místě nehody našli hotovost v hodnotě téměř 10 milionů korun

Francouzští vyšetřovatelé na místě nehody A320 v Karáčí. Foto: BEAFrancouzští vyšetřovatelé na místě nehody A320 v Karáčí. Foto: BEA

Vyšetřovatelé a záchranáři našli na místě nehody Airbusu A320 společnosti Pakistan International Airways nezvykle velké množství hotovosti. Šlo o dva

Vyšetřovatelé a záchranáři našli na místě nehody Airbusu A320 společnosti Pakistan International Airways nezvykle velké množství hotovosti. Šlo o dva balíky indických a pákistánských rupijí v hodnotě necelých 10 milionů korun.

Na nález upozornila pákistánská státní agentura PTI. Úřady nyní vyšetřují, jak je možné, že tak velký obnos prošel bez povšimnutí letištní kontrolou zavazadel na letišti v Láhauru, odkud letadlo startovalo.

Airbus A320, který letěl z Láhauru do Karáčí, se zřítil minulý pátek jen zhruba 1,5 kilometru od ranveje. Při nehodě zemřelo 97 lidí; dva pasažéři neštěstí přežili.
Pilot se poprvé pokusil přistát na letišti v pákistánském velkoměstě, neoznámil však nefunkční podvozek. Třikrát se při tomto pokusu dotkl motory ranveje. „Nebyl ve správné výšce … Řídící věž mu řekla, nejste v požadované výšce, snižte svou výšku,“ uvedl pákistánský ministr pro civilní letectví, podle kterého pilot na toto odpověděl, že „to zvládne“.

Bezpečnostní experti upozorňují, že na vyhodnocení příčiny páteční nehody je příliš brzy, a zdůrazňují, že většina leteckých neštěstí je výsledkem souhry různých faktorů. Rozbor záznamů letu začne příští týden.

Tagy PK8303
15 komentářů