Další stanice na trati Praha – Děčín získá nová nástupiště, hotovo má být ještě letos

Vizualizace nových nástupišť ve stanici Lovosice. Foto: Správa železnicVizualizace nových nástupišť ve stanici Lovosice. Foto: Správa železnic

Podchod pod nádražím bude nově průchozí.

Správa železnic začne letos s modernizací železniční stanice Lovosice. Sdružení firem Swietelsky Rail a Edikt opraví ve stanici nástupiště a prodlouží podchod. Úpravy stanice vyjdou na 364,4 milionu korun. K akci dojde jen pár týdnů po předání modernizovaných nástupišť na stejné trati v Roudnici nad Labem. Odhadovaná cena byla 340,9 milionů korun, do soutěže přišlo devět nabídek.

Rekonstrukcí projdou všechna stávající nástupiště ve stanici Lovosice, jedno vnější a tři ostrovní. Nyní jsou vysoká 300 mm, nová normová výška nástupních hran 550 mm nad kolejí cestujícím umožní pohodlný nástup do moderních vlakových souprav. Zrekonstruovaná nástupiště budou mít také nové zastřešení i osvětlení.

Úpravou projde i podchod. V současné době je přístup k vlakům možný pouze po schodištích z podchodu. Ten projde celkovou obnovou a zároveň se prodlouží pod celým nádražím až k Máchově ulici. Bezbariérovost stanice zajistí nově doplněné výtahy z podchodu na jednotlivá nástupiště, v případě 1. nástupiště bude tuto funkci plnit nový výtah propojující podchod s výpravní budovou.

Investice bude zahrnovat také částečnou obnovu železničního svršku kolem nástupišť a instalaci nového informačního a orientačního systému pro cestující. Dokončení úprav ve stanici je plánováno do konce letošního roku.

Vizualizace nových nástupišť ve stanici Lovosice. Foto: Správa železnicVizualizace nových nástupišť ve stanici Lovosice. Foto: Správa železnicVizualizace podoby nových nástupišť v Lovosicích. Foto: SŽVizualizace podoby nových nástupišť v Lovosicích. Foto: SŽStanice Lovosice v prosinci 2019. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.czStanice Lovosice v prosinci 2019. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.cz
Tagy Edikt Lovosice Správa železnic Swietelsky Rail Trať 090
44 komentářů