Další plně průjezdný obchvat. ŘSD zprovozní všechny pruhy silnice I/68 Třanovice – Nebory

Nový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Zdroj: Moravskoslezský krajNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Zdroj: Moravskoslezský kraj

Přeložka slouží i jako spojka dálnice D48 se silnicí I/11, která míří přes Jablunkovský průsmyk na Slovensko.

Po obchvatu Frýdku-Místku Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes slavnostně zprovozní také zbývající část obchvatu Třince, a to stavbu silnice I/68 Třanovice – Nebory v plném profilu. Řidičům tak budou k dispozici již všechny čtyři jízdní pruhy.

Dokončení úseku znamená de facto hotový východní tah na Slovensko. Silnice slouží ve velké míře tranzitní dopravě, od které již na jaře ulevila okolním obcím. Právě přes Hnojník a Střítež musely do té doby téměř všechny kamiony projíždět. Situace to byla vskutku neúnosná, malá komunikace v zastavěném území snášela obrovskou zátěž, poslední čísla udávají více jak 11 tisíc vozidel denně.

Výstavbu silnice I/68 mezi Nebory a Třanovicemi provázely od počátku potíže jako například komplikované upevňování násypů. Má proto zpoždění, při zahájení stavby v listopadu 2019 se hovořilo o dokončení v červenci 2022. Úsek vyšel na 2,1 miliardy korun, zhotoviteli jsou Eurovia a Strabag.

Hotová komunikace je dlouhá přibližně 5,4 kilometru. V minulosti už stavbaři dokončili na obchvatu Třince přeložky silnice I/11, a to ve dvou úsecích: Nebory – Oldřichovice a Oldřichovice – Bystřice. Slouží i jako spojka dálnice D48 se silnicí I/11, která míří přes Jablunkovský průsmyk na Slovensko.

Trasa silnice I/68 Třanovice – Nebory. Foto: ŘSD

Tagy I/68 I/68 Třanovice - Nebory obchvat Třince Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/68 Třinec
42 komentářů