ŘSD otevřelo poslední část obchvatu Třince, zatím v polovičním profilu

Nový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.cz

Ke zprovoznění druhého jízdního pásu dojde do srpna.

Řidičům a cestujícím se dnes po 15. hodině otevřela dlouho očekávaná silnice I/68 Třanovice–Nebory. Poslední část obchvatu Třince je v provozu zatím v takzvaném polovičním profilu, kdy veškerá doprava povede v jednom jízdním pruhu pro každý směr (režim 1+1). Úplné dokončení stavby spolu s rozšířením provozu do všech čtyř jízdních pruhů očekává ŘSD v srpnu letošního roku.

Poslední chybějící část obchvatu Třince má odvést tranzitní dopravu z obcí Hnojník a Střítež. Přes obě obce denně projíždí více než 11 000 automobilů. Společně se zvýšením kvality života občanů dojde podle ŘSD také ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Nově otevřená přeložka bude současně sloužit jako spojka dálnice D48 se silnicí I/11, která míří přes Jablunkovský průsmyk na Slovensko.

Nová silnice je dlouhá přibližně 5,4 kilometru. V minulosti už stavbaři dokončili na obchvatu Třince přeložky silnice I/11, a to ve dvou úsecích: Nebory – Oldřichovice a Oldřichovice – Bystřice.

Stavbu silnice I/68 mezi Nebory a Třanovicemi provázely od počátku potíže, například komplikované upevňování násypů. Má proto zpoždění, při zahájení stavby v listopadu 2019 se hovořilo o dokončení v červenci 2022. Smluvní cena je 2,1 miliardy korun, zhotoviteli jsou Eurovia a Strabag. Detailně je popsána v informačním letáku.

Nový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czNový úsek silnice I/68 Třanovice - Nebory. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czSilnice I/68 Třanovice - Nebory. Pramen: ŘSD
Tagy Eurovia CS I/68 I/68 Třanovice - Nebory obchvat Třince Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
8 komentářů