Další omezení na I/38. Kyvadlový provoz začne ve čtvrtek u Luštěnic

Silnice I/38 u Luštěnic. Foto: ŘSDSilnice I/38 u Luštěnic. Foto: ŘSD

V úseku bude kyvadlový provoz, oprava potrvá pět měsíců.

Průjezd středočeskou částí silnice I/38 začíná připomínat spíše cestu staveništěm. Po dvou akcích u Mladé Boleslavi (rekonstrukce mostu přes Jizeru a Průmyslové ulice) začne nové omezení od čtvrtka i v úseku Libichov – Luštěnice. Práce probíhají také mezi Nymburkem a Poděbrady.

Mezi Libichovem a Luštěnicemi dojde k opravě 3,8 kilometru dlouhého úseku. Zakázku za 64,26 milionu korun získala společnost Silnice Čáslav. Hotovo má být za pět měsíců.

Pracovat se  bude za provozu při částečné uzavírce. Opravovat se bude vždy polovina vozovky a v průjezdném jízdním pruhu bude provoz veden kyvadlově. V době od 06:00 do 19:00 hodin bude řízen proškolenými pracovníky zhotovitele pro zajištění větší kapacity zúžené komunikace,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Mimo uvedenou dobu bude řízen světelným signalizačním zařízením.

V rámci zakázky dojde k odfrézování stávajících asfaltových vrstev do požadované hloubky a k odstranění stávajícího konstrukčního souvrství v krajích komunikace. Staré konstrukční vrstvy budou nahrazeny novými a provede se úprava a dosypání nezpevněných krajnic. Stavebními úpravami projdou propustky, které budou zahrnovat například nahrazení stávajících kolmých čel šikmými, a pročištěny budou příkopy odvodnění. Dojde rovněž na vodorovné a svislé dopravní značení a bezpečnostní prvky, jakými jsou vodicí sloupky či svodidla.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav
Žádné komentáře