U Poděbrad začala další oprava silnice I/38, tři měsíce bude kyvadlový provoz

Silnice I/38 u Poděbrad. Foto: ŘSDSilnice I/38 u Poděbrad. Foto: ŘSD

ŘSD chystá na silnici I/38 ještě na podzim opravu úseku Vlkava - Bratronice.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes začíná s opravou další části úseku silnice I/38 ve Středočeském kraji. Vytíženou silnici čeká oprava v úseku Chvalovice – Velké Zboží v oblasti mezi Poděbrady a Nymburkem. Součástí bude i oprava větví mimoúrovňové křižovatky se silnicí II/331 na Nymburk a Velké Zboží.

„V této části silnice I/38 v celkové délce 1 800 metrů vykazuje povrch opotřebení mikrotextury a makrotextury krytové vrstvy, které je potřeba obnovit,“ vysvětlil Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Zakázku na opravu získala za 37 milionů korun společnost Eurovia CS. Ta na vozovku bude pokládat emulzní mikrokoberec, před tím dojde k velkoplošné výspravě asfaltových vrstev. Součástí rekonstrukce bude i pročištění příkopů, vytvoření šikmých čel propustků, vyrovnání a případná výměna svodidel a oprava mostních závěrů.

Provoz bude v úseku řízen kyvadlově, přes den pověřenými pracovníky zhotovitele a v nočních hodinách semafory. Po dokončení prací v uvedené části silnice I/38 bude oprava pokračovat dál směrem na Mladou Boleslav, konkrétně v úseku Bratronice – Vlkava.

Tagy Eurovia CS I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře