Další nové tramvaje pro Plzeň. Dopravní podnik využil opci na všech 22 For City Smart

Plzeňská tramvaj Škoda 40T (ForCity Smart). Pramen: DPMPPlzeňská tramvaj Škoda 40T (ForCity Smart). Pramen: DPMP

Podle dopravce jsou tramvaje Škoda 40T díky obousměrnosti důležité především při výlukách a provozních mimořádnostech.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) zcela využijí rámcovou smlouvu se Škodou Transportation na dodávku obousměrných tramvají Škoda 40T (ForCity Smart) z roku 2018. Aktuálně podepsaly opci i na posledních 10 vozidel.

První dvě tyto tramvaje v Plzni jezdí od minulého roku, první opci na dalších deset vozidel dopravce využil loni na podzim. Osm jich má být dodáno do konce roku, dvě do konce srpna 2023. Nyní podnik potvrdil využití opce i na zbylých deset vozidel, termíny dodání neuvádí. Nákup dalších deseti tramvají vyjde dopravce na 680 milionů korun.

Podle Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) se nové tramvaje v provozu osvědčily. „I přes současnou složitou ekonomickou situaci je obnova vozového parku nezbytná, především pak na tramvajové trakci, která tvoří páteř městské veřejné dopravy. Jsem si jist, že těmito tramvajemi přispějeme k dalšímu zvýšení komfortu našich cestujících,“ uvedl předseda představenstva PMDP Roman Zarzycký. Podle něj jsou tramvaje Škoda 40T díky obousměrnosti důležité především při výlukách a provozních mimořádnostech.

Tříčlánkové tramvaje jsou stoprocentně nízkopodlažní a klimatizované. Měří 29 metrů, pojmou 185 cestujících, z toho 64 sedících.

Tagy ForCity Smart Plzeň PMDP Škoda Transportation
10 komentářů