ČSA přeruší v zimě lety do Nice. Posílí linky na východ, na dvě linky místo ATR nasadí airbusy

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

České aerolinie přistoupily k  rušení další linky v zimním letovém řádu. Po již dříve oznámeném přerušení provozu do Birminghamu firma

České aerolinie přistoupily k  rušení další linky v zimním letovém řádu. Po již dříve oznámeném přerušení provozu do Birminghamu firma nebude létat přes zimu proti původnímu plánu ani do francouzského města Nice. Firma od zimního letového řádu  na některých stávajících trasách naopak posílí kapacitu.

Poslední let má podle rezervačního systému dopravce naplánován na 4. listopadu, pak se provoz vrátí až 29. března. „Provoz na lince přerušujeme z obchodně-provozních důvodů,“ vysvětlila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Do skupiny Smartwings ČSA patří.

Letecké spojení do Nice bylo v síti ČSA dlouho čistě sezónní, už minulou zimu ale firma linku provozovala částečně díky vyšší poptávce i přes zimní letový řád, i když ne všechny měsíce. Pro letošní zimní řád byly naplánovány rovněž lety, firma ale už cestujícím začala rozesílat mail, že jim letenku ruší. Vzhledem ke zrušení ve lhůtě do dvou týdnů mají cestující nárok pouze na vrácení peněz, žádné další kompenzace.

ČSA přes zimu upravily letové řády i do jiných destinací. Zcela zrušily na zimu linku do Birminghamu, velkou úpravou prošlo spojení do Kodaně. Linka bude nově létat ve zcela jiné časy, protože část spojů pokračuje z Kodaně do Reykjavíku a zpět. Namísto každodenních dvou letů denně dojde k omezení v některé dny pouze na jeden.

Mateřské Smartwings současně oznámily, že na zimu přerušují spojení do Londýna, jako důvod uvádí nedostatek letadel a brexit.

ČSA naopak navýší přes zimu lety směrem na východ. Do Kyjeva bude létat osmkrát týdně, do Moskvy třikrát denně namísto stávajících dvou letů denně. Pokračovat přes zimu bude také linka do ukrajinské Oděsy (dvakrát týdně) a do Bejrútu (dvakrát týdně). Smartwings budou létat nově třikrát týdně do Rostova na Donu, na denní provoz přechází u linky do Petrohradu.

Příjemná změna čeká cestujících i na dvou trasách, kde dosud létají jen turbovrtulová letadla ATR. V případě spojení do Düsseldorfu jsou nově všechny lety nahrazeny Airbusem A319 nebo Boeingem 737-700 už od začátku září, u linky do Budapešti pak část letů, většinou večerní spoj.

Tagy České aerolinie ČSA NCE Nice prg
68 komentářů