ČSA budou létat na Island celoročně, v zimě přes Kodaň

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

České aerolinie budou s nástupem zimního letového řádu létat z Prahy do islandského Keflavíku poprvé celoročně. Dopravce ale od zimy

České aerolinie budou s nástupem zimního letového řádu létat z Prahy do islandského Keflavíku poprvé celoročně. Dopravce ale od zimy nebude létat na Island přímo, ale s mezipřistáním v Kodani.

O rozšíření provozu o nový úsek Kodaň – Keflavík informoval první server Routes Online, potvrdila ho mluvčí skupiny SmartWings Vlaďka Dufková. Dosud linka na Island létá jen v létě třikrát týdně, nově každý den. Nový letový řád ale znamená změnu letů mezi Prahou a Kodaní, kdy firma bude létat do Kodaně nově pouze jen večer z Prahy a ráno z Kodaně.

Úpravou letového řádu během zimy získá Praha celoroční spojení s Islandem a ČSA tímto krokem vychází vstříc velké poptávce po této trase. Čeští cestující tak budou mít možnost navštívit přírodní krásy Islandu i v zimním období. Cestující z Islandu mohou po jednoduchém přestupu v Praze pokračovat navazujícími linkami ČSA a Smartwings, “ říká Ján Tóth, obchodní ředitel Českých aerolinií.

Let do Keflavíku bude z Prahy odlétat během zimního letového řádu v 18:05 s příletem na letiště v Kodani v 19:25 místního času. Po 45 minutách bude pokračovat do Keflavíku s příletem ve 22:35 místního času. Z Islandu je odlet naplánovaný na 4:25 s příletem do Kodaně v 8:30 místního času. Z Kodaně letadlo odlétá v 9:15 a v Praze přistane v 10:40. Letenky na nové spojení jsou již v prodeji, ceny zpátečních letenek začínají na 5 125 Kč. Podle rezervačního systému nasadí dopravce na trasu Boeing 737-800. Novinkou v zimním letovém řádu ČSA je i navýšení počtu letů do Moskvy ze dvou na tří denně a celoroční provoz linky do Oděsy.

Tagy České aerolinie CPH ČSA KEF letecké spojení na Island Praha - Keflavík prg
28 komentářů