ČSA přeruší lety do Birminghamu, Smartwings pošlou letadla na zimu opět do Kanady

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

České aerolinie přeruší od 4. listopadu provoz na lince z Prahy do britského Birminghamu. Důvodem je podle dopravce hlavně brexit

České aerolinie přeruší od 4. listopadu provoz na lince z Prahy do britského Birminghamu. Důvodem je podle dopravce hlavně brexit a nedostatek letadel 737 MAX. Podle mluvčí skupiny Smartwings Group Vladimíry Dufkové je možné očekávat, že v zimním letovém řádu dojde k další optimalizaci.

ČSA dosud létají do Birminghamu šestkrát týdně. Jde o spojení, které bylo v minulosti už jednou zcela zrušeno, v roce 2015 se ČSA na trasu znovu vrátily. I teď počítají ČSA s návratem: v rezervačním systému jsou lety od konce března.

Důvody rušení jsou podle Dufkové shodné, jako v případě stopky u linky Smartwings z Prahy do Londýna. „Důvodem je nejasný termín opětovného nasazení letadel Boeing 737 MAX a nejistota kolem brexitu,“ vysvětlila Dufková.

Podle ní měly mít Smartwings už na zimu 16 letadel Boeing 737 MAX, která jsou ale stále uzemněná. Současně má přitom dopravce dlouhodobé smlouvy se zámořskými dopravci zejména v Kanadě, kde jejich letadla pomáhají při tamější sezóně letů do Karibiku. Jde zejména o Sunwing a Air Transat. „Počítáme s tím, že naše letadla budou opět do Kanady pronajata,“ uvedla Dufková. I proto je podle ní možné, že dojde ještě k určité optimalizaci linek.

Tagy BHX Birmingham České aerolinie prg smartwings
21 komentářů