Radní schválili studii na zastávku v Karlíně, stavba má ale vyjít téměř na miliardu

Vizualizace zastávky v Karlíně. Foto: Unit architektiVizualizace zastávky v Karlíně. Foto: Unit architekti

Radní Prahy 8 vzali na vědomí studii proveditelnosti na výstavbu nové železniční zastávky Praha-Karlín. Ta by byla umístěna na trati

Radní Prahy 8 vzali na vědomí studii proveditelnosti na výstavbu nové železniční zastávky Praha-Karlín. Ta by byla umístěna na trati z Libně na Masarykovo nádraží pod Vítkovem.

Podle Pražského deníku, který na rozhodnutí Rady upozornil jako první, rozhodnutí znamená zanesení zastávky do územního a metropolitního plánu.

Zastávka byla v Karlíně až do roku 1957, kdy byly zrušena. Její obnova ale nebude nejlevnější: podle radního pro dopravu v Praze 8 Tomáše Slabihoudka (Spojené síly pro Prahu) jsou právě vysoké odhadované náklady největší komplikací: zastávka má vyjít na 900 milionů korun.

Zákres umístění zastávky v Karlíně. Foto: Unit architekti

Zákres umístění zastávky v Karlíně. Foto: Unit architekti

„Reálnější se v tuto chvíli jeví zbudovat zastávku U Kříže, která má investiční náklady do 100 milionů korun. Praha 8 v tuto chvíli nemá finanční prostředky na pokračování náročné projektové přípravy,“ uvedl Slabihoudek s tím, že na přípravě spolupracuje s magistrátem. Zastávka U Kříže je v Libni u ulic Kandertova a Zenklova. Více informací o připravovaných zastávkách v Praze 8 je na stránkách radnice.

 

Tagy Karlín nové zastávky v Praze 8 Praha 8 Top
47 komentářů