Další incident na přejezdu ve Studénce. Řidič kamionu nerespektoval výstrahu, na auto spadla závora

Kamion na přejezdu ve Studénce. Foto: Policie ČRKamion na přejezdu ve Studénce. Foto: Policie ČR

Tragédii zabránila rychlá reakce lidí, kteří závoru zvedli.

Policie řeší další případ řidiče kamionu, který vjel na železniční přejezd ve Studénce v době, kdy již blikala výstražná světla. Díky rychlé reakci osob v blízkosti přejezdu nedošlo nakonec k žádné nehodě.

K události došlo dnes po půl šesté večer, informovala o ní policie. „Řidič na přejezd vjel v době, kdy byla dávána výstraha červenými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení. Závory se spustily a jedna z nich dopadla mezi kabinu a návěs vozidla,“ popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská. Podle ní přítomní lidé závoru zvedli a kamion z přejezdu odjel. „Prozatím nemáme informace, že by došlo ke zranění osob nebo škodě na majetku. Rovněž nebyl díky velmi rychlé reakci osob, které závoru zvedly a umožnily tak kamionu odjet, ohrožen provoz na trati, respektive bezpečnost cestujících. Přítomnost alkoholu u řidiče vyloučili policisté dechovou zkouškou,“ dodala.

Provoz na trati byl krátce omezen, zastaven byl průjezd pro motorová vozidla. Řidič je podezřelý z přestupku. Událostí se i nadále budou zabývat policisté dopravního inspektorátu Nový Jičín, kteří již na místě učinili potřebná šetření a dokumentaci protiprávního jednání řidiče.

Přejezd ve Studénce je známý především z tragické nehody v roce 2015, kdy na něm uvízl polský řidič s kamionem a do nákladního auta narazilo pendolino. Nehodu tři lidé nepřežili, dvě desítky dalších utrpěly zranění. Polák od soudu odešel s trestem 8,5 roku vězení.

Od té doby se mluví o náhradě přejezdu mimoúrovňovým křížením. Po letech sporů o výkup pozemků. Na konci října došlo k dohodě o ceně a odkupu nemovitostí, díky kterému by měly práce na budování podjezdu pokročit.

Konec nebezpečného přejezdu ve Studénce je blíž. SŽ se dohodla s majitelem pozemků pro stavbu podjezdu

Tagy nehody na přejezdech podjezd ve Studénce Správa železnic Studénka
100 komentářů