Další část Libeňského soumostí půjde k zemi. Bagry zastaví dopravu mezi Karlínem a Libní

Demolice jedné z částí Libeňského soumostí. Foto: TSKDemolice jedné z částí Libeňského soumostí. Foto: TSK

V rámci MHD bude během demolice v provozu náhradní autobusová linka X25.

Technická správa komunikací (TSK) zbourá mostní konstrukci přes Voctářovu ulici, která je součástí Libeňského soumostí. Práce začnou v neděli 30. června od 4:00 ráno a potrvají až do 7. července.

K zemi tak půjde poslední ze tří mostů soumostí, který leží na Rohanském ostrově, tedy na libeňském břehu. Samotný most přes Vltavu je dál v provozu a jeho kompletní obnova formou „tvarové repliky“ se nadále připravuje.

Libeňský most nahradí „tvarová replika“. Praha překvapivě mění zadání oprav, zbudou jen pilíře

Uzavírka se dotkne úseku Voctářovy ulice od křižovatky u Kauflandu až k odbočce do administrativního komplexu Dock.

Jako první byl v dubnu zbourán oblouk na Rohanském ostrově, takzvaný inundační most, který musel být od konce ledna uzavřen. Dále probíhaly bourací práce na opěrách a dalších částech konstrukcí mimo vozovku.

Na přelomu dubna a května stavbaři odstranili i konstrukci přes Štorchovu ulici.

Začíná další fáze demolice Libeňského soumostí. K zemi půjde most přes Štorchovu ulici

Termín současné demolice počítá s nižší intenzitou dopravy v Praze během letních prázdnin. Na místě demolice bude vyznačena trasa pro pěší a cyklisty vedoucí z Palmovky až k administrativním budovám v bývalých docích.

Objízdná trasa bude vyznačena i pro auta. Povede z Rohanského nábřeží přes ulici Sokolovská směrem k Balabence a dále přes Černokosteleckou, Čuprovu, Povltavskou a Zenklovu do Elsnicova náměstí.

V rámci MHD bude během demolice v provozu náhradní autobusová linka X25.

Demolice jedné z částí Libeňského soumostí. Foto: TSKObjížďka pro automobily během demolice části Libeňského soumostí. Zdroj: TSKDemolice jedné z částí Libeňského soumostí. Foto: TSKDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVizualizace opraveného Libeňského mostu. Autoři návrhu: Petr Tej, Tomáš Cach, Oto Melter (https://www.bridgestructures.com/) Vizualizace: Jan Dousek, Radovan Záborský (https://dousek-zaborsky.com/)Vizualizace opraveného Libeňského mostu. Autoři návrhu: Petr Tej, Tomáš Cach, Oto Melter (https://www.bridgestructures.com/) Vizualizace: Jan Dousek, Radovan Záborský (https://dousek-zaborsky.com/)Vizualizace opraveného Libeňského mostu. Autoři návrhu: Petr Tej, Tomáš Cach, Oto Melter (https://www.bridgestructures.com/) Vizualizace: Jan Dousek, Radovan Záborský (https://dousek-zaborsky.com/)
Tagy Libeňské soumostí Libeňský most Technická správa komunikací hl. m. Prahy
39 komentářů