ČSAD Liberec obnovuje lyžařskou linku z Liberce k Jizerské magistrále

Autobus DPMLJ v Bedřichově. Foto: Liberecký krajAutobus DPMLJ v Bedřichově. Foto: Liberecký kraj

K výraznému navýšení spojů dojde od 26. prosince.

Příznivé sněhové podmínky umožnily start zimní autobusové linky mezi Libercem, Bedřichovem a Hraběticemi. Doplní tak linku 18 libereckého dopravního podniku, která spojuje Liberec s Bedřichovem celoročně.

Provozovatelem linky 145 je ČSAD Liberec, první autobus vyjíždí dnes. Na lince bude platit ještě tento týden omezený jízdní řád, od 26. prosince dojde k výraznému posílení.

Linka je využívána hlavně běžkaři pro nástup na Jizerskou magistrálu, v oblibě ji mají i rodiny s dětmi pro sjezd na saních či bobech z Maliníku na Českou chalupu a v případě dobrých podmínek až na konečnou tramvaje v Liberci v Lidových sadech.

V úseku Liberec – Bedřichov bude linka jezdit převážně v půlhodinových intervalech. O víkendech pojede celkem 21 párů spojů, z toho tři páry spojů pokračují z Bedřichova na Hrabětice a zpět. Ve všední dny pojede šest párů spojů z Liberce na Bedřichov a zpět.

Ke změně provozu došlo i z opačné strany od Jablonce nad Nisou. Autobusová linka 101 jezdí od začátku prosince až na nově vybudovanou otočku na Maliníku.

Sněhové podmínky na Liberecku umožnily i úpravu lyžařského areálu ve Vesci, kde se v roce 2009 konal lyžařský světový šampionát, upravené jsou i tratě ve Vratislavicích nad Nisou.

Tagy Bedřichov ČSAD Liberec Jizerská magistrála
Žádné komentáře