Snazší přístup do Jizerek veřejnou dopravou. Z Jablonce pojedou autobusy až na Maliník

Nová otočka na Maliníku. Foto: Liberecký krajNová otočka na Maliníku. Foto: Liberecký kraj

Nový odbočovací pruh k parkovišti má snížit riziko kolon o zimních víkendech.

Ke zlepšení dopravní obslužnosti hlavního nástupního místa na Jizerskou lyžařskou magistrálu slouží nová autobusová otočka na Maliníku. Díky jejímu vybudování mohou jezdit nově autobusy z Jablonce nad Nisou dál než ke stadionu v Bedřichově.

Autobusy začaly využívat otočku od dnešního dne. Autobusová linka 101 tak má novou konečnou. Vybudování otočky vyšlo na 4 miliony korun. Vznikl současně odbočovací pruh na parkoviště, který má zamezit vzniku kolon. Ty jsou tu běžné zejména o víkendech v zimě. Zakázku získala společnost Eurovia CS.

Odbočovací pruh na parkoviště Maliník zůstane součástí silnice III/29022 a tedy v majetku Libereckého kraje. Autobusová otočka bude patřit obci Bedřichov,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Maliník je druhé oblíbené nástupní místo na Jizerskou magistrálu v Bedřichově. Rozšířením komunikace a vybudováním zastávky mimo silnici a také odbočovacího pruhu k parkovišti dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ dodal starosta obce Bedřichov Petr Holub.

Uleví se současně otočce u bedřichovském stadionu, kde budou nyní končit autobusy z Liberce. Liberecký kraj přispívá na provoz všech linek MHD Jablonec nad Nisou ročně zhruba 10,5 miliony korun. Linka 101 v úseku Jablonec nad Nisou – Bedřichov stojí kraj zhruba 4 miliony.

Tagy Bedřichov Jizerská magistrála Liberecký kraj
12 komentářů